安政二年創業、石孫本店

吟醸孫左ヱ門味噌

Ginjo Magozaemon Miso

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石孫の一番人気味噌。米どころ秋田の味噌は、昔から米麹を多く用いたものほど上等とされてきました。吟醸孫左エ門味噌は、県産あきたこまち100%で作った米麹をたっぷり使い、良質な湯沢産大豆の旨味が生きた甘口の味噌です。仕込の工程も他の味噌と同じだけ手を掛けた天然醸造味噌であるにもかかわらず、お値段もリーズナブルなのは普段使いに良いものを食べていただきたいから。石孫の味噌はすべて低塩分ですので安心です。

Ishimago’s most popular miso. Akita’s miso has always been said to be better if it contains more rice koji. Ginjo Sonzaemon miso is a sweet miso that uses plenty of rice koji made from one hundred percent Akita Komachi rice, and features the wonderful taste of local Yuzawa soybeans. Even though the process of preparation is the same as other miso, it is a naturally brewed miso, reasonably priced for everyday use. Ishimago’s miso has a low salt content, so you can rest assured this miso can become the staple ingredient of your daily miso soup.

おすすめの使い方

Recommended use

甘口の柔らかな風味、その奥に豆の旨味が絶妙なバランスで、味噌汁はもちろんのこと、煮込み・焼き物と用途の広さも喜ばれております。

The sweet and soft flavor front flavors, along with the delicious taste of beans to the rear of the palate, make it a perfect balance. Not only miso soup, but it can also be used for stewed and baked products.

栄養成分表示(100g当たり)Nutritional information per 100 ml

エネルギーEnergy 217kcal
たんぱく質 protein 9.0g
脂質lipid 3.8g
炭水化物carbohydrate 36.7g
食塩相当量salt equivalent 9.1g

商品情報Information

原材料:
米(秋田県産)、大豆(秋田県産)、食塩
賞味期限:180日
保存方法:直射日光及び高温多湿を避け、冷暗所で保存。
ご注意:
保存料不使用のため、ごく稀に産膜酵母(麹カビと呼ばれる白いカビ状のもの)が発生することがございます。産膜酵母は、人体には無害ですが風味が落ちますので、開栓後は冷蔵庫での保存をお勧めします。
味の目安:甘口(塩分 約9.2%)
原材料に含まれるアレルギー物質:
大豆
※本品製造工場内では小麦を使用しております。

Ingredients:
rice,soybeans,salt
Best before:180days
Preservation:please store at a cool and dry place.
Notes:
This product is preservative-free. For best quality, keep refrigerated. When kept in warm condition, you may find the membrane yeast (white fungi originate to Koji) on miso’s surface. They are harmless but the taste may be spoiled.
Taste: a sweet miso (Salt content:about9.2%)
Food allergens:
soybeans
※The product is manufactured in a facility that also makes products containing wheat.