安政二年創業、石孫本店

天然醸造醤油 百寿

Hyakuju soy sauce

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原料に地元湯沢産大豆、秋田県産小麦、粗挽きの天日塩のみ、水は枯れることなく水を蓄えた石孫の井戸水を使用した昔ながらの純正醤油。
大豆は砕かず丸大豆のまま、国登録文化財の蔵に鎮座する胴回り4メートルもの大木桶に仕込み、1年以上熟成させた一番搾りのみを使用します。古来の伝統製法を頑なに守り続けて仕込んだ天然醸造醤油です。

This is a traditional high-quality soy sauce that uses only local soybeans from Yuzawa, local wheat from Akita, sun-dried coarsely ground salt, and Ishimago’s own fresh well water. The soybeans are not crushed, but remain whole during our fermenting processes. We remain true to the traditional methods of utilizing our large four meter wide barrels that sit side by side in a nationally registered cultural property. Only the first filtering is bottled. It is a natural brewed soy sauce that has been stubbornly preserved in the traditional methods of manufacture.

おすすめの使い方

Recommended usage

百寿は濃厚な旨味と香りが特徴の濃口醤油。じゃがバターなど素材の味を生かしたメニューや餃子の酢醤油にしても香りが立つ万能醤油です。

Hyakuju is a rich soy sauce with a deep flavor and aroma. It is a versatile soy sauce that enhances the taste of foods, such as adding it to potatoes fried in butter or mixing it with vinegar as a condiment to gyorza dumplings.

栄養成分表示(100g当たり)Nutritional information per 100 ml

エネルギーEnergy 88kcal
たんぱく質 protein 8.9g
脂質lipid 0.0g
炭水化物carbohydrate 13.0g
食塩相当量salt equivalent 17.7g

商品情報Information

原材料:
大豆(秋田県産)、小麦(秋田県産)、食塩
賞味期限:365日
保存方法:直射日光及び高温多湿を避け、冷暗所で保存。
ご注意:
保存料不使用のため、ごく稀に産膜酵母(麹カビと呼ばれる白いカビ状のもの)が発生することがございます。産膜酵母は、人体には無害ですが風味が落ちますので、開栓後は冷蔵庫での保存をお勧めします。
塩分 17.5.%
原材料に含まれるアレルギー物質:
小麦、大豆

Ingredients:
soybeans,wheat,salt
Best before:365days
Preservation:please store at a cool and dry place.
Notes:
This product is preservative-free. For best quality, keep refrigerated. When kept in warm condition, you may find the membrane yeast (white fungi originate to Koji) on miso’s surface. They are harmless but the taste may be spoiled.
Salt content at 17.5%
Food allergens:
wheat,soybeans