安政二年創業、石孫本店

いしまごのみそ漬け

Miso-zuke

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石孫の畑で育てた大根・ナス、近所の農家で育ったキュウリなど地元で採れた新鮮でそのまま食べてもおいしい野菜を石孫の天然醸造味噌でじっくり漬け込んだみそ漬け。石孫の商品の中でもリピート率が非常に高いので、以前は冬季限定だったものを通年お出しできるよう沢山漬け込みました。蔵人が自然のままに育てた野菜ですので、その年の天候などによってなかなか均一に出来ないことがございますが、自然の良さとお受け下されば幸いです。

Miso-zuke are freshly picked locally-grown vegetables that have been pickled in miso. The radish and eggplant are grown by Ishimago company, whilst the cucumbers are grown in a neighboring farmhouse. These vegetables are local, fresh, sweet and delicious when used for pickling. This product is very popular with Ishimago customers, so these pickles have now become available all year round, having previously only been available during the winter months. *Please note, because the vegetables are grown naturally, both the climate of the recent year, will impact the availability.

おすすめの使い方

Recommended use

ご飯のお供に、お茶請けに。きざんでお茶漬けにしても。
減塩志向や砂糖を使ったものなど甘い味のものが多いですが、石孫のみそ漬けは本当に昔ながらの漬け方をしておりますのでとてもしょっぱい仕上がりです。しかし、「こういう懐かしい味のが欲しかった!」と好評をいただき、実は味噌や醤油よりもリピート率が高いのです。

Pickles are commonly presented to accompany rice or to serve with tea. These pickles can also be chopped into ochazuke, where tea is poured over the chopped pickles that sit on top of hot rice. There are many different kinds of these pickles on the market, such as sweet-tasting, salt-reduced or sugar-based ones, but Miso-zuke from Ishimago uses a very old-fashioned method of pickling, resulting in a very salty taste. Customers tell us they love these pickles because the taste is reminiscent of earlier times and eating them makes them feel nostalgic.

栄養成分表示(100g当たり)Nutritional information per 100 ml

エネルギーEnergy 117kcal
たんぱく質 protein 4.5g
脂質lipid 1.0g
炭水化物carbohydrate 22.5g
食塩相当量salt equivalent 8.7g

商品情報Information

原材料:
大根(秋田県産)、胡瓜(秋田県産)、なす(秋田県産)、漬材料(天然醸造味噌)
賞味期限:180日
保存方法:直射日光及び高温多湿を避け、冷暗所で保存。
お願い:
大変しょっぱい仕上がりです、薄く切るか刻んでお召し上がり下さい。
漬物に付いている味噌は天然醸造味噌です。魚や肉を付けるなどしてお使いいただくことが出来ます。
原材料に含まれるアレルギー物質:
大豆
※本品製造工場内では小麦を使用しております。

Ingredients:
daikon radish,cucumbers,eggplants,miso
Best before:180days
Preservation:please store at a cool and dry place.
Food allergens:
soybeans
※The product is manufactured in a facility that also makes products containing wheat.