安政二年創業、石孫本店

米麹仕立天然醸造醤油 招寿

Shouju

Photo

「百寿の甘口は出来ないだろうか」始まりはそんなつぶやきからでした。通常醤油に米は使用しませんが、若い蔵人の一人が見聞きした情報や培った技術・知識をもって研究・試作を繰り返し、ついに誕生したのが「招寿」です。石孫の代表作である「百寿」のキレと香りはそのままに、米麹の甘みを加えた新しいお醤油。
芳寿と共にレッテルには大正時代の引き札(宣伝広告のようなもの)をデザイン。荷車に沢山の木桶を積み込む蔵人たちの、活気ある様子が描かれています。

From wondering if it was possible to recreate the sweet taste of hyakuju this product was born. Normally, untreated rice is not used for soy sauce, but Souju was created after repeated research and multiple trial productions of one young brewer. A new soy sauce with the sweetness of rice koji, while maintaining the sharpness and fragrance of Ishimago’s masterpiece, “Hyakuju”. In keeping with the brand, the label depicts the Taisho era with lively and strong brewers loading a large number of wooden buckets into their carts.

おすすめの使い方

Recommended usage

旨味に加え、米麹の甘味でまろやかさのある招寿は、卵かけご飯や焼きうどんの味付けにぴったりです。

In addition to the umami, the sweet and mellow flavor is perfect for seasoning egg-grilled rice and grilled udon noodles.

栄養成分表示(100g当たり)Nutritional information per 100 ml

エネルギーEnergy 92kcal
たんぱく質 protein 8.9g
脂質lipid 0.0g
炭水化物carbohydrate 14.2g
食塩相当量salt equivalent 17.1g

商品情報Information

原材料:
大豆(秋田県産)、小麦(秋田県産)、食塩、米(秋田県産)
賞味期限:365日
保存方法:直射日光及び高温多湿を避け、冷暗所で保存。
ご注意:
保存料不使用のため、ごく稀に産膜酵母(麹カビと呼ばれる白いカビ状のもの)が発生することがございます。産膜酵母は、人体には無害ですが風味が落ちますので、開栓後は冷蔵庫での保存をお勧めします。
塩分 17.6.%
原材料に含まれるアレルギー物質:
小麦、大豆

Ingredients:
soybeans,wheat,salt,rice
Best before:365days
Preservation:please store at a cool and dry place.
Notes:
This product is preservative-free. For best quality, keep refrigerated. When kept in warm condition, you may find the membrane yeast (white fungi originate to Koji) on miso’s surface. They are harmless but the taste may be spoiled.
Salt content at 17.6%
Food allergens:
wheat,soybeans